Anlägg trädgårdar och parker på bästa sätt

För dig vars företag jobbar med anläggning av trädgårdar och parker så finns det mycket att tänka på. Och när det gäller att röja bort buskage och kvistar till parken eller trädgården så behöver du se till att du har tillgång till rätt maskiner för att klara av uppdraget. Här finner du tips på vad du bör göra och tänka på.

En av de viktigaste sakerna för dig som har i uppdrag att röja till en park eller trädgård är frågan om hur du hanterar växtligheten i området. Det rekommenderade är: kolla upp vilka parametrar som är relevanta för just dig, och köp kompaktlastare på Zeppelin för att enkelt få bort allt som du har röjt. Att välja rätt verktyg från början är en bra investering då det underlättar all verksamhet du gör efter det.

Andra tips till när du anlägger trädgård eller park

  • För att bli av med sly – det vill säga skott från träd och buskar – så behöver du för bästa resultat bli av med så mycket av skottet som möjligt. När du inte har möjlighet att gräva upp marken för att bli av med dem är det då bra att använda en röjsåg och att klippa av så nära rötterna det går. Klipper du bara topparna som syns ovan jord så är risken stor att det växer upp igen.
  • Planera i vilken ordning du gör sakerna: det bästa är att börja allra längst in och att sedan arbeta dig utåt. Gör du inte det så finns det risk att du metaforiskt målar in dig i ett hörn och får svårt att komma åt kvarvarande delar av marken utan att behöva köra över redan färdiga områden med maskiner och därmed bli tvingad att göra om dem en andra gång.
  • Ett udda tips för att bli av med ogräs i områden där varken människor eller maskiner lätt kommer åt, såsom i en brant, kan vara att ta in getter eller får och att låta dem beta på marken. Detta beror så klart på årstid, väder och hur snabbt din klient vill att ni ska bli färdiga, men kan vara en bra lösning i svåra fall.