Anlita murare och få jobbet gjort

Ska du mura skorstenen, bygga husgrund eller kanske bygga en eldstad i huset? Utbildade och erfarna murare gör jobbet ordentligt och du får en garanti för att jobbet blir korrekt utfört.

Att mura kan se roligt och enkelt ut, men att ge sig på att mura själv kan sluta både med en sned mur, sprickor i betongen och i värsta fall en farlig konstruktion som kan rasa. Har du ingen erfarenhet av att mura är det därför bäst att låta en erfaren och utbildad murare göra jobbet, så slipper du oroa dig för slutresultatet.

Vart hittar du murare?

Du kan enkelt hitta murare i din närhet genom en google-sökning på murare i ditt län. Exempelvis finns https://www.murarestockholm.se/ som kan hjälpa dig i Stockholms län. Men murare finns över hela Sverige och kan jobba även på mindre orter, då de flesta arbetar runt om i länet där de är stationerade.

Vad kan en murare hjälpa dig med?

En murare kan göra jobb både inomhus och utomhus. Att mura väggar av tegel eller betongblock och att putsa fasader är en murares vanligaste uppdrag, men de kan även utföra jobb som innebär:

  • putsa upp en sprucken eldstad i ett hus
  • mura om en skorsten
  • anlägga en utomhusugn av tegel

En murare kan även bygga murar vid uteplatsen som vindskydd, eller mura upp en blomsterrabatt med hjälp av betongblock. Priset för en murare varierar, men när du ansöker om en offert får du prisbilden från muraren och du kan även ta offerter från olika murare i din närhet för att på så sätt jämföra priserna.

Muraryrket lockar unga

Många unga drömmer om ett fritt jobb och muraryrket är därför ett perfekt yrke, då det innebär att få jobba väldigt fritt ute hos kunderna och slippa kontorslandskap och chefer. Som murare går det både att starta eget, eller vara anställd hos ett företag, vilket skapar möjlighet att växa inom yrket.

Jobb som murare finns det gott om

Muraryrket är en nisch inom byggbranschen och i en undersökning utförd av VT kom yrket på en tredje plats bland de vanligaste yrkena i Västerviks kommun. Det är dessutom ett välbetalt jobb, där en murare med eget företag även har möjlighet att välja sina kunder själv och göra en egen prissättning. Är du arbetssökande kan det vara värt att tänka över om inte muraryrket vore något att satsa på, då det råder brist på murare i landet, enligt Arbetsförmedlingen.

”Ekonomin befinner sig i en avmattningsfas och arbetslösheten har vänt uppåt de senaste månaderna. Men trots detta är arbetsmarknadsutsikterna goda för utbildad arbetskraft” säger Ida Karlsson som är analytiker på Arbetsförmedlingen i en intervju.

Muraryrket är rent fysiskt ett ganska tufft jobb och alla är inte lämpliga att jobba som murare. Gillar du ett fysiskt arbete, har den rätta fysiken och klarar av alla moment som muraryrket kräver så kan det vara ett yrke för dig – ung som gammal, man som kvinna. Även om de flesta som jobbar som murare är män i dagsläget, finns det inget som hindrar kvinnor från att bli murare, så länge arbetsuppgifterna inte är ett hinder.