Höst i trädgården

Vi har tidigare skrivit om att det är dags att lägga tankekraft på trädgården. Då menade vi att våren hade kommit och det var en bra tid att ta tag i trädgården, så att en kan vara säker på att den blir fin till sommaren. Men vad ska en göra med trädgården inför hösten? Vi har några förslag.

Eftersom vi redan är inne i oktober är det dags att ta tag i trädgården om du inte har gjort någonting på ett tag. Det
trädgård planta krukaviktigaste? Kratta ordentligt. Försök att få bort så mycket dött som möjligt, det kan nämligen annars påverka den friska delen av trädgården. De löv som du inte får upp kan du välja att köra över med gräsklipparen så att de sönderdelas. Om du har fruktträd i trädgården och nu mycket skorviga äpplen och päron är det viktigt att även ta bort dessa.

Nu under hösten kan du faktiskt också plantera mycket, vilket många inte är medvetna om. Exempelvis smålökar och narcisser är bra att plantera, men de måste under jord snarast. Även buskar, rosor och diverse träd (exempelvis ek) bör planteras nu, snart kommer det nämligen att vara för sent.På så sätt får fåglarna skydd mot kalla vinternätter och kan sova gott där inne, och så har de dessutom bostadsfrågan löst inför våren!

Glöm inte fåglarna

För dig som vill göra någonting snällt kan det vara en idé att lägga ut mat till fåglarna vid den här tiden. Det är inte bara trevligt för fåglarna utan även någonting som är bra för trädgården. Förhoppningsvis kommer du att njuta av hösten och få till en fin trädgård även denna årstid. Tänk på att under vintern finns det inte mycket att göra, så det är en bra tid att passa på innan det är försent.