Odlingstips i trädgården

Vårsolens varma strålar har äntligen börjat visa sig igen och för dig med trädgård innebär detta att det är hög tid att starta igång med odling. Här är några tips att lägga på minnet för att lyckas med vad du än vill plantera.

Det börjar bli hög tid att sätta ingång med årets plantering och odling i trädgården. Men innan du börjar gräva upp i trädgården bör du besöka en trädgårdsbutik online för att säkerställa att du har allt du behöver. På till exempel Gardenstore finns både produkter för odling och trädgårdsskötsel tillsammans med utemöbler, grillar och annat du kan tänkas behöva för att maxa trädgårdshänget i sommar. Glöm bara inte bort att genomföra grundjobbet innan du börjar med finliret, till exempel rensa bort ogräset. Så här säger Kerstin Engstrand, vars familj länge ägnat sina liv åt trädgård och natur, om hur du ska tänka kring just ogräsrensning:

”Du behöver inte ständigt och jämt ligga på knä och rensa ogräs. Men det kan vara bra att rensa en gång på våren då många ogräs blommar. Rensar du då hinner de inte fröså sig.” ta del av fler goda råd genom att klicka här.

Odla rätt och värna om pollinerarna

Något som Dagens Nyheter tipsar om är att inte ha för bråttom när du ska börja odla. Ett vanligt misstag som många gör är nämligen att vara alltför ivriga och så för många frön på en och samma gång. Det hindrar tillväxten eftersom plantorna då slåss om näringen i joden, speciell när du sätter många på liten yta vilket i stället resulterar i ingen eller en ytterst liten skörd. Nästa sak du heller inte ska glömma bort är att värna om dina pollinerare, så varför inte odla pollinerarvänliga växter för att både bidra och samtidigt få en bättre frukt- och bärskörd? Här är några tips på pollinerarvänliga växter att odla: Krokus, Näva eller Geranium, Lavendel, Ringblomma, Solros och Höstaster. Du kan även odla både Timjan och Hallon för att locka till dig pollinerare – testa får du se!