Sten i japansk trädgård

Japanska trädgårdar är nu på trenden och man kan verkligen skapa vackra trädgårdsrum om man tar inspiration av dessa typer av trädgårdar. Ett av de viktigaste inslagen i en sådan här trädgård är stenar av olika slag.

I Expressen kan man läsa att det blir allt populärare med japanska trädgårdar i Sverige. Alla japanska trädgårdar har ett antal rum med olika uttryck. Trädgården böjar ofta med en tydlig entré som kan bestå av till exempel träbjälkar som bildar en portal. Alla japanska trädgårdar har även en zen-avdelning som är en ganska så strikt del och som inte är så lekfull. De japanska trädgårdarna utrustas även med någon form av damm eller vattendrag och olika typer av sten är ett stort inslag i trädgården.

Hitta rätt stenar5216804-japanese-garden

Ska man själv skapa en sådan här vacker trädgård kan det vara bra att ta hänsyn till det som nämnts. Men det är även viktigt att ha olika typer av sten i trädgården. Sten är nämligen ett stort inslag i den japanska trädgården. Är man ute efter sten av olika slag som passar i trädgården finns ett antal företag som specialiserar sig just på det. På dessa sidor kan man hitta allt från kantsten i granit, till små- och storgatsten.

De allra bästa byggklossarna

Stenar av olika slag är faktiskt bra byggklossar när man vill skapa ett spännande trädgårdsrum, även om man inte ska bygga en japansk trädgård. I Helsingborgs Dagblad kan man läsa att det verkligen är ett hållbart material och det blir bara vackrare med åren. Med tiden bildas nämligen en fin patina av lavar och mossor på stenen. Som om detta inte vore nog får stenarna även växterna att trivas ännu bättre.