Tips för ett billigare bröllop

Har du hittat den rätte? Känner ni att det är dags att ta ännu ett kliv framåt ihop och gifta er inför släkt och vänner? Att gifta sig när man hittat den rätta är verkligen värt allt och lite till. Dock kan priset på ett bröllop snabbt skena iväg – som tur är finns sätt att ordna romantiska bröllop utan att behöva spendera en förmögenhet.

När ni väl bestämt er för att gifta er vill ni förstås vara uppklädda med finkostym och bröllopsklänning. Vidare ska det anordnas med bröllopsmiddag, skrivas inbjudningskort, inköp av vigselringar och beställning av bröllopstårta. Hur stort eller litet bröllop ni planerar att genomföra har förstås stor betydelse för vad prislappen på bröllopet slutligen landar på. Först av allt, gör upp en bröllopsbudget och försök att hålla den. Ofta blir bröllopet aningen dyrare än vad ni först tänkt er. Därav kan det vara en god idé att ta del av några billigare tips för att dra ner på en del av utgifterna för bröllopet. Ett sätt att dra ner kostnaderna för ett bröllop är att grundligt söka igenom vänskapskretsen och släkten. För att se vilka som skulle kunna hjälpa till och kunna bidra på olika sätt för att hålla nere kostnaderna för ert bröllop. Ni kanske har släkt eller vänner som har en underbar trädgård på Österlen i Skåne. Tänk om ni kunde ha bröllopet i trädgården och bjuda in alla vänner och släkt till ett riktigt sommarbröllop.

Ett bröllop kan anordnas på vilken plats som helst, i stort sett och det är egentligen endast fantasin som sätter gränserna. Vad det gäller bröllopsfotografiet, kanske finns det en foto intresserad person som mer än gärna skulle vilja föreviga ert bröllop på bild. Väljer ni att hyra bröllopskläder istället för att köpa, blir det förstås billigare. Tåls att tänkas på. Köpa bröllopsklänning och bröllopskostymen, för att sedan låta hänga i garderoben? Ofta används bröllopskläderna endast en gång. Glöm inte heller bort att göra prisjämförelser mellan olika företag, vad det gäller bröllopstårta, bröllopsbukett, mat och servering. Ta in offerter från olika håll och jämför, det kan verkligen löna sig.

Fem snabba och enkla tips:

  • Kolla av medhjälpare
  • Låna saker
  • Välj en kostnadsfri plats
  • Jämför olika kostnadsalternativ
  • Hyr istället för att köpa