Bevattning och popcorn

Trädgårdsskötsel är något av det som många antingen hatar eller älskar. Något som är mindre roligt är definitivt ogräsrensningen och den ständiga bevattningen. Idag skriver vi om detta och om hur man får bort myror i trädgården.

 

Med en vattenmätare, som du kan hitta här: http://www.techem.se/produkter/maetare/vattenmaetning/ vet du hur mycket du faktiskt vattnar, något som gör det hela mer kontrollerat och mätbart i siffror. Bevattning kan också vara särskilt viktig att mäta när det råder förbud, som det ibland är under vissa torra sommarmånader. I DT kunde vi nyligen läsa om hur det var låga vattennivåer i vattentäkterna runt Hedemora att det infördes ett förbud mot trädgårdsbevattning och fyllning av pooler. Allt hade att göra med den långa torkan som verkligen präglade sommaren 2014.

Popcorn mot myror

Nyligen kunde vi läsa om den smått overkliga nyheten att man faktiskt kan få bort myror i trädgården med vanliga hederliga popcorn. I en artikel i Expressen kan vi läsa att det enda som behövs är popcorn och en mixer, sedan är supertricket ett faktum. Att strö ut gift är motsatsvis farligt för både husdjur, småbarn och miljön.

Att drabbas av myrfarmar inne i huset, och till och med utomhus, är inte kul. För många är det stora problem, speciellt om man har hus på landet – Expressen

blommor äng prästkrage

För att skapa det ofarliga myrgiftet med popcorn behöver man en näve opoppade popcorn och lägga dessa i mixern för att sedan köra dessa i 30 sekunder på full effekt. När kornen är finmalda och blivit till majskornsmjöl kan man lägga ut detta i små högar där myrorna gillar att promenera, vare sig det är inuti huset eller i anslutning till det. Efter ett par dagar är alla myror enligt tricket, alldeles försvunna. Varför förtäljer dock inte artikeln.

Andra ovälkomna gäster i trädgården är växter som helt tar över när de väl får rot. Mer om den listan på envisa växter, kan du hitta här, i Göteborgs-Posten.