Så lägger du om gräsmattan

En gammal gräsmatta fylld med mossa och ogräs är inte fint att ha i trädgården. Att fixa en ny gräsmatta kräver lite arbete men du kommer få en snygg trädgård när det är färdigt. Tänk på att ha bra redskap och arbetskläder när du arbetar i din trädgård.

Har du en gammal gräsmatta som är fylld av mossa och ogräs? Då kan det vara dags att lägga om gräsmattan. Att lägga om en gräsmatta kräver en hel del jobb och planering. När du ska arbeta mycket i trädgården behöver du bra kläder som är slitstarka. Rätt kläder gör hela skillnaden. Det finns många snygga arbetskläder som är bra för trädgårdsarbete. Se till att investera i bra kläder som du trivs i, det kommer göra arbetet roligare. Genom att använda kläder som är anpassade efter trädgårdsarbete kan du också bära med dig dina redskap.

Anlägga en ny gräsmatta

Pattern,Of,Laterite,Stepping,Stone,On,A,Green,Lawn,BackyardInnan du börjar med själva arbetet med nya gräsmattan är det bra om du planerar din trädgård. Sedan börjar du med grundarbetet. Först ut är jordbearbetning som du helst ska göra ner till 20 cm. Det kan du göra med en jordfräs eller en motorhacka. Om du väljer en jordfräs ska du köra flera gånger både på längden och bredden. Fördelen med en motorhacka är att då rensar du bort ogräset samtidigt som du luckrar jorden. Det går också att gräva för hand med det tar mer tid. När du är färdig med detta moment ska jorden vara fri från ogräs och trädrötter. Allt ogräs och skräp måste bort och det kan du få bort med grävgrep och kratta. Nästa steg är att blanda in jordförbättringsmedel och grundgödsel i den uppluckrade jorden. Efter det ska du kratta jordbädden jämn, du kan använda en lina för att få rätt nivå. Det är bra att trampa till jorden en gång och sen göra en slutkrattning. Vattna jorden ordentligt och några dagar efter vattningen är det dags att så den nya gräsmattan. Du kan antingen så för hand eller med hjälp av en maskin. Tänk på att hålla gräsmattan fuktig efter sådden och ta hand om din nya gräsmatta. Din trädgård kommer bli fantastisk med den nya gräsmattan.

Redskap som är bra att ha:

  • Jordfräs/motorhacka
  • Kratta
  • Skottkärra
  • Spade
  • Såmaskin