trädgårdsfest

Anordna fest och bröllop i trädgård

Genom att planera ordentligt och vara ute i god tid är det lättare att få till sin drömfest. Speciellt om det är tänkt att festen ska äga rum i en trädgård. Med dessa smarta knep kommer du igång snabbare och får tips om hur just din fest skulle kunna se ut.

trädgårdsfestAtt anordna en större fest eller ett bröllop är mycket roligt. Man står inför en stor händelse och det är mycket som ska kännas rätt för att dagen ska bli optimal. Till en större tillställning ska det gärna dekoreras och bjudas på mat. Dessa saker är sällan svårast, utan det som kan vara mest knepigt är att hitta en bra plats eller lokal att använda sig av.

Fest med naturen nära

 

Både nu och förr har vackra trädgårdar varit ett praktexemplar på en plats för bröllop eller en fest, men hur går man tillväga för att få till trädgården precis som man önskar? Har man egen trädgård, och kanske även en paviljong, är det största problemet löst. Har man inte någon egen behöver man bege sig ut på jakt efter en trädgård som går att hyra. Men se upp, listan med kostnader för bröllop kan göras lång och det kan bli en ganska saftig prislapp i slutändan:

 

– Vi har räknat på att det kommer gå på åtminstone 400 000, säger Fredrik Strömgren, 39, som ska gifta sig med Malmina Adberg, 28, under ett tredagarsbröllop, för Aftonbladet

Majoriteten av alla trädgårdar som kan användas för fest och bröllop har även någon form av lokal eller gård i anslutning till trädgården. Detta ger fler möjligheter än för den som enbart planerar att vistas utomhus. I byggnaden kan maten enkelt planeras, för att sedan dukas upp för gästerna att njuta av direkt i en solig och varm trädgård. Kom ihåg att det viktigaste är att vara ute i god tid, eftersom många större, populärare trädgårdar kan vara bokade så långt som ett år innan festen är tänkt att äga rum.