Att leva med zero waste

Zero waste är det nya på många miljömedvetnas läppar och som handlar om att göra av med så lite sopor som möjlig. Att sortera, spara och att tänka till blir då ännu viktigare än tidigare, men något som är nödvändigt. 

????????????????????????????????????????Att vi lever i ett konsumtionssamhälle är det nog ingen som kan komma ifrån, och då handlar det om att tänka till och fundera på hur vi vill leva. Känner man att man är ombytlig, men inte har plats kan det vara klokare – och billiagre i längden att exempelvis låta lite av sin inredning checka in på www.bigeasy.se för att kunna växla mellan sommarmöbler och vintermöbler eller hur man nu vill. Allt för att få variation men att inte köpa nytt och bidra till konsumtionssamhället och även då slänga en massa saker. För när det kommer till att slänga och byta ut saker och bidra till att sopberget bara växter har det nu dykt upp en motståndsrörelse som kallar sig för Zero waste där man ska försöka göra av med så lite sopor som möjligt.

Välj hur du konsumerar och köp medvetet. Tänk till flera gånger innan du går och köper något nytt, går det att laga saken du redan har, går det att byta den med någon, eller går det att handla det du behöver second hand? (läs mer)

Inte ge ifrån sig några sopor

Både GöteborgsPosten och Aftonbladet tar upp två fall där personer lever för att göra sig av med så lite avfall som möjligt, och enkelt kan man säga att det handlar om att kasta så lite sopor som möjligt, men ska man leva som en riktig zero waste:are så handlar det om att, som citatet lyder, inte bidra till konsumtionssamhället, tänka på matsvinnet och att källsortera så mycket man bara kan. Med bara en liten ansträngning kommer vi kunna minska vårt sopberg, det kanske bara om att bryta en trend.