Få råd med oväntade renoveringskostnader

Att äga sitt eget hus har många fördelar men då och då dyker mindre trevliga saker upp. Oväntade utgifter när något går sönder och snabbt måste repareras eller bytas ut kan bli kostsamma och kommer ibland väldigt olägligt.

Det är mycket som kan hända i ett hus som har några år på nacken. Golven och väggarna blir slitna efter många års användning och måste renoveras. Fasaden behöver målas om och taket behöver underhållas. Med andra ord behövs en hel del löpande underhåll men det kan också uppstå akuta händelser. Om ett rör börjar läcka ut vatten måste det åtgärdas omedelbart. Tyvärr innebär ett läckande rör att trädgården måste grävas upp vilket kostar kostar mycket pengar. Det finns dock smarta sätt att finansiera utgiften.

sedlar i en solfjäderFinansiera oväntad renovering

Att ha vatten i kranarna är ett måste i varje hem vilket innebär att en vattenläcka behöver ordnas med en gång. Om du inte har sparade pengar gäller det därför att få fram tillräckligt med pengar på annat sätt. Genom att ansöka om ett blancolån hos Nordax Bank kan du ha pengarna på ditt konto inom kort. Låneansökan kan du enkelt göra online och du signerar låneavtalet digitalt med hjälp av BankID. Varför inte besöka Nordax webbplats och läs mer om blancolån för att bilda dig en egen uppfattning om vilket lån som passar dig bäst?

Budget och sparplan

När vattenläckan är fixad och betald är det läge att fundera igenom din privatekonomi och göra en budget. Att låna pengar till renovering är en bra idé om du klarar av att betala av lånet i rätt tid men det gäller att inte ta för många lån eftersom risken då är stor att månadskostnaderna till slut blir för stora. Gör en budget över inkomster och utgifter varje månad där du delar in utgifterna i olika kategorier som till exempel boende, transport, mat, kläder och lånekostnader. Lägg gärna till en kategori för sparande där du sätter av en viss summa varje månad. Pengarna på sparkontot kan sedan användas nästa gång någonting går sönder och behöver renoveras i huset. För att lyckas med att lägga undan lite pengar varje månad finns det flera smarta spartips som till exempel att undvika småköp och ta med matlåda till jobbet.