Välj rätt lån för renoveringar

När du ska låna pengar för att kunna göra renoveringar är det viktigt att kolla igenom lånens villkor och avgifter. Ett blancolån kan du ta även utan säkerhet. Med en renovering kan du öka bostadens värde, förebygga skador och slippa större kostnader i framtiden.

Det kan vara smart att låna pengar för att renovera ditt hem, eftersom både trivsamheten och värdet på bostaden ökar av det. Men det finns en hel del att tänka på vad gäller val av lån.

”Innan du tar ett lån är det viktigt att gå igenom villkoren och se vilka avgifter och räntor som tillkommer, så att du inte blir lurad och får betala mer än nödvändigt när du betalar tillbaka de pengar du lånat.”

Vilket lån är bäst?

Har du redan tagit lån för att köpa bostaden kan det bästa alternativet vara ett blancolån med bra villkor, om du inte har något annat som kan fungera som säkerhet. Olika lån och lån från olika långivare har villkor som skiljer sig åt. De ställer också olika krav på dig som vill låna, till exempel vad du ska ha för inkomster, om du kan ha betalningsanmärkningar och så vidare. Innan du tar ett lån är det viktigt att gå igenom villkoren och se vilka avgifter och räntor som tillkommer, så att du inte blir lurad och får betala mer än nödvändigt när du betalar tillbaka de pengar du lånat.

Att låna för att renovera?

Det kan låta konstigt att låna pengar för att renovera lägenheten, men det har många fördelar att göra så. Finns det risk för att skador kan uppstå så kan det förhindras genom att renovera i tid, vilket gör att du på sikt sparar pengar. Med renovering ökar dessutom värdet på bostaden, så vill du sälja kan du se renoveringen som en investering som kan ge dig mer pengar i framtiden.