Hög tid att lägga tankekraft kring trädgården

Nu är våren här och med det kommer mycket tankar kring hur vi vill ha vår trädgård för att vi ska trivas så bra som möjligt. Det är hög tid att redan nu börja planera för att njuta fullt ut i sommar.

4752248-seedlings-growing-in-peat-moss-potsAtt ha en trädgård vi känner att vi gärna inte vill lämna och där vi helst njuter av vår frukost, lunch och middag samt annan tid, vill vi gärna ha. Men det är en sak att drömma om det och en annan att verkligen genomföra dessa drömmar. Att ta hjälp med en trädgårdsplanering för våren kan vara guld värd då man sätter en grund som man kan hålla sedan i år framöver. Det är även ett bra sätt att ta sig i kragen och att verkligen komma igång på riktigt för att en gång för alla bli nöjd.

Grönska , pool eller grillen i centrum

Alla är vi olika och vi alla vill ha en trädgård som speglar ens personlighet och lyfter fram det man känner är viktigast. Med vacker grönska är det klokt att ta hjälp av experter eller verkligen lägga ner tid på att få det bra. Man måste ha i åtanke att de växter man köper kommer att växa till sig så resultatet få växa ikapp. Ska man bygga o och gräva gäller rotavdraget vilket gör att man kan kosta på sig lite extra lyx med någon detalj som man kan ha glädje av länge. När det kommer till inredningsdetaljen som de flesta svenskar vill ha så är det poolen. Poolen ska gärna stå i centrum och vara det alla pratar om. Men då är det viktigt att man först verkligen vet vilket ansvar det är. Det finns många bra tips och råd man kan läsa på innan poolen står på plats, vilket man bör.

Summa summarum: det viktigaste att tänka på nu när våren är här är att man sak utgå från sig själv och hur man kommer trivas på bästa sätt. För att låta idéerna sjunka in kan man besöka Rosendals Trädgård och kanske även där komma till insikt i hur man vill ha det.