Trädgårdsmässor och inspiration

Våren är kommen – och så även trädgårdsarbetet. Du som vill ha en vacker och fin trädgård till sommaren bör nämligen börja förvandlingen nu, annars
kanske inte alls hinns med. Vad du ska göra – och hur du ska göra det – är dock inte alltid enkelt att veta. Därför har vi lyft några saker att ha i åtanke.

trädgård planta krukaFrämst: planera. Om du ska få till en vacker trädgård är det viktigt att du vet vad du vill ha. Precis som med allt annat handlar det om att sätta upp mål som du sedan arbetar mot. En god idé är läsa trädgårdstidningar och inspireras av andra trädgårdsbloggar, då kommer du lättare kunna skapa dig en bild av vad du själv vill ha i allt från trädgårdsmöbler till blommor och örter. Ta dig gärna också till en trädgårdsmässa. Under våren är det flera mässor med fokus trädgård runt om i landet så du kommer lätt kunna hitta en att gå på. Tips är att titta in i denna artikel från Allt om Trädgård där de har listat alla trädgårdsmässor i Sverige under 2015. Den närmsta trädgårdsmässan är om två veckor i Stockholm på Kistamässan. Just den mässan är en väldigt stor mässa, det kan därför vara värt att gå båda dagarna. Mer information om mässan här.

Dessutom: kan det vara en god idé att se över trenderna. Vad är det som är viktigt för årets trädgårdar? Vilka blommor ska du satsa på och vad ska du odla? En artikel i Expressens inredningstidning Leva & Bo avslöjar att odling av kryddor är någonting som är hett i år, och ger dessutom tips på hur du gör det bäst.