Lys upp din trädgård!

Har du börjat ställa i ordning trädgården inför sommarens lata dagar i bersån? Om inte är det hög tid att sätta igång nu – och glöm inte att lägga lite extra krut på trädgårdsbelysningen!

Nu står sommaren för dörren och det är snart dags att spendera varje vaken timma i våra trädgårdar, och det innebär att vi är där från morgon till kväll. Så varför inte fixa lite mysig trädgårdsbelysning som är lika vacker sommar som vinter? Hos www.lampgallerian.se kan man hitta allt ifrån snygga vägglyktor till härliga belysningsset som man kan lysa upp såväl buskar som träd med. För ibland räcker det inte med en vanlig lykta som man hänger upp på huset, utan det krävs lite mer för att skapa en riktigt trevlig stämning i trädgården. Till exempel tipsar Göteborgs-Posten om hur man ska tänka för att få belysningen att bli helt rätt. Bland annat ska man fundera ut vad man vill att trädgården ska ge för intryck och vart någonstans man behöver lite extra ljus. Kanske en lykta vid ytterdörren, en vid träden mitt på tomten och några till vid buskarna vid husknuten? Ett tips är att blanda varmt och kallt ljus för att skapa både varmt och kallt sken för att på så vis skapa en snygg och inbjudande dynamik i trädgården.

Vad ska man tänka på när man placerar ut lamporna?

Ett tips för att verkligen lyckas med sin trädgårdsbelysning är att börja försiktigt. Det är svårt att placera ut 15 stycken lampor på en och samma gång, det är lättare om man pyntar med ljus gradvis, skriver Helsingborgs Dagblad. Sedan är det egentligen bara att pröva sig fram för att se vad man tycker känns bäst. Men kom ihåg att köpa lampor med bra kvalitet. Exempelvis har LED-lampor, som är något dyrare variant av belysning, en livslängd på 25 000 till 30 000 timmar vilket kan jämföras med den billigare halogenlampan som oftast endast har en livslängd på 1 000 timmar. Så låt fantasin flöda, designa din egen trädgårdsoas och lys upp din trädgård– om du behöver idétips eller inspiration kan klicka här och se några varianter av belysning i trädgården.